Chaty pod Rysmi ...

28.02.2017 16:31

CHATA POD RYSMI

Ahote medvedíci, tentokrát si užijeme dobrodružstvo v Tatrách. Konkrétne navštívime Chatu pod Rysmi. V temíne 26 až 29.05.2017. V tomto čase je ešte mimosezóna a v tatrách bude pekne kľud a my si to tam riadne vychutnáme. Kto bol na chate pozná jej atmosféru a pohodičku.

Chata pod Rysmi je najvyššie položenou (2250 m) a najmladšou tatranskou chatou , ktorá bola postavená v roku 1933. Je situovaná v suťovisku pod sedlom Váha v rovnomennej dolinke, ktorá je súčasťou kotliny Žabích plies v uzávere Mengusovskej doliny. Vďaka tejto polohe bola niekoľkokrát zničená kamennými i snehovými lavínami. Chata v súčasnosti poskytuje nielen stravovanie, ale aj ubytovanie v nocľahárni v strešnej nadstavbe, v prípade potreby i v jedálni na dlážke.

Chata je výborným východiskom k horolezeckému podnikaniu v Bielovodskej doline (Ťažká-Česká dolina, Galéria Ganku, Rysy...), ale aj v horných partiách Mengusovskej doliny a Zlomísk. Okolo chaty vedie turistický chodník na Rysy, ďalej s prechodom na Morské oko. Je otvorená len v letnej sezóne (od 15.6. do 31.10.)  Zdroj informácií: https://www.chatapodrysmi.com/