Biela Stopa 2 :-)

21.03.2013 08:41

Biela stopa 2   ...  pár riadkov po návrate  :-)

14.03.2013  Štvrtok:
Stretávame sa na stanici v Pezinku. Ja a Roman Ivan sa pripája až v Bratislave. Klasický scenár Hlavná stanica, Hot-Dog a hurá na ICčko. Sadáme v kupé a zoznamujeme sa so Štefanom ktorého touto cestou pozdravujeme. Mal som avízo že sa bude konať milá udalosť. Roman z igelitkou v ruke mi podáva ruku a dodatočne gratuluje k narodeninám. V spomínanej taške nachádzam hodnotný dar. ĎAKUJEM chlapci. Popíjaním liehových nápojov si krátime cestu a skoro sme zabudli vystúpiť v Poprade.Električka nás vezie do Smokovca. Roman s Ivanom nás smerujú do útulného penziónu kde pred časom bývali.Po výbornom jedle hurá smer Bíliková chata :-)

15.03.2013 Piatok:

Prebúdzam sa, hmmm vietor neveští nič dobré! Vonku je víchrica. Vietor cca 120Km ohýba a láme stromy okolo chaty. Plán zdolať zbojnícku chatu padá. Ani chatárov kamarát- horský záchranár nám výstup neodporúča. To bude nuda celý deň na chate!  A predsa plán hurá ide sa na Zamkovského chatu. Zhruba po hodine cesty ale meníme názor. Praskanie dreva a pád stromu cca 2 metre od Ivana nás zahnal do sauny na Bílikovaj chate:-) Sauna, večera a hurá spať.

16.03.2013 Sobota:

Pôvodný plán presunúť sa po Tatranskej magistrále na Sliezky dom "zmarilo" počasie. Vonku je tak krásne slnečno a bezvetrie že jednohlasne volíme cestu hore na Zbojnícku chatu. Obliekame sa, "štelujeme" výstroj a šlapeme hore. Slnko nám svieti do očí a tešíme sa hore. Cesta je pokojná a relatívne bezpečná. V danom úseku sa konajú preteky horskej služby. Čiže horský záchranárr každých cca 50 metrov. :-)  Cesta nám trvala cca 3 hod.

Síce slnečno ale teplomer hlboko pod nulov. Ale ani to nám nebráni urobiť kopec fotografií hore nad chatov. Užívame si prírodu tatier a ochutnávame špeciality Zbojníckej chaty  :-) Ivan mal pre nás prekvapenie. Z batoha vybral skvelé  z Argentíny ( osobne) dovezené víno a krásny večer sa mohol začať. Ďakujeme Ivan.

No čo dodať?  Bolo to skvelé !!!!

PS: Máme plán .....  cca začiatok leta   ... Gerlach ...   :-)   čo nato poivete ????

Váš Medvedík Villi  :-)